Københavns blå skoletjeneste

Maritime Nyttehavers blå skoletjeneste giver skoleklasser mulighed for at prøve kræfter med havbondens virke og med alle sanser få indblik i havnens økosystem og øje for sammenhængen med de store, globale fødevaresystemer. Maritime Nyttehaver arbejder netop med disse temaer og et afsæt i vores produktion af muslinger, østers og tang i Københavns havn.

Med udgangspunkt i vores demonstrations-havbrug fortæller vi historien om en ren havn og lokal bæredygtig fødevareproduktion. Med urbant havbrug i miniformat er der mulighed for at involvere mennesker i tilblivelsen af deres mad og skabe en større forståelse for havet som spisekammer og økosystem.

Vi er en del af Københavns Kommunes Åben Skole og kan derfor tilbyde Københavnske Folkeskoler et tilskud på 2000 kr. per klasse til et af vores skoleforløb, men alle skoler og institutioner har mulighed for at være med.

Har du spørgsmål om vores skoleforløb kontakt bodil@maritimenyttehaver.dk.
Book et skoleforløb her

Lige nu udbyder vi fire skoleforløb:

Muslingefarmen

Vi tager de naturvidenskabelige briller på og går i dybden med blåmuslingens fantastiske egenskaber som indbygger i havnen og på middagsbordet. Vi tager vandprøver, mikroskoperer efter muslingelarver, dissekerer – og selvfølgelig tilbereder vi til sidst et herligt måltid baseret på de bedste maritime råvarer.
Forløbet er målrettet 4.-6. klassetrin.

Mere om muslingefarmen…

Østerstæmmerne

Med forløbet kommer vi hele vejen rundt om østersen; hvordan den passer ind i fremtidens bæredygtige fødevareforsyning og hvordan man åbner, tilbereder og spiser den – eller tømmer sindet og slubrer den i sig rå.
Forløbet er målrettet 6.-9. klassetrin.

Mere om østerstæmmerne…

Tangmarken

Tang er meget mere end ildelugtende bunker snask på stranden, og med dette forløb åbner vi pandoras æske og afprøver nogle af de mange potentialer, som tang gemmer på – både som sund og velsmagende fødevare og som klimaagent.
Forløbet er målrettet 7.-9. klassetrin.

Mere om tangmarken…

Fællesfagligt naturfagsforløb

Forløbet løber over tre dage og er målrettet folkeskolens fællesfaglige naturfagsforløb under fokusområdet “produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget”. Eleverne undersøger, måler og diskuterer forholdene omkring fødevareproduktion under vand.

Forløbet er målrettet 8.-9. klassetrin

Mere om det fællesfaglige naturfagsforløb

Et besøg på Bølgemarken

Se en lille film fra “Muslingefarmen”…