Meget tyder på at vi i fremtiden kommer til at skulle omlægge vores madvaner radikalt, da vores nuværende fødevareproduktion tager alt for hårdt på Jordens resurser. Vi skal med andre ord ruste og glæde os til nogle helt nye madoplevelser! Under forløbet lærer vi om forskellige fødevarers livscyklusser­ altså hvor meget de forurener på deres rejse fra (Bølge)marken til middagsbordet og tager et lille, men dristigt skridt ind i fremtidens fødevareforsyning, når vi åbner, tilbereder og spiser østers med alle sanser!

​Med forløbet kommer vi hele vejen rundt om østersen; hvordan den passer ind i fremtidens bæredygtige fødevareforsyning, og hvordan man åbner, tilbereder og spiser den ­ eller tømmer sindet og slubrer den i sig rå.

Besøget på Bølgemarken fokuserer primært på madoplevelsen ­ østersåbning, tilberedning og spisning, mens forberedelsesmaterialet dækker nogle af de mere tekniske og videnskabelige aspekter. Der er naturligvis overlap, men ønsker I at få det hele med, er det en god idé at anvende forberedelsesmaterialet inden besøget.

Klassetrin: 6. – 9. klasse

Fag: ​ Madkundskab, Geografi, Natur og Teknik

Emner: ​Fødevareproduktion, bæredygtighed, madkultur, måltidsoplevelse, sanselighed, klima, naturressurcer

Varighed: ​3 timer. Forud for forløbet fremsendes forberedelsesmateriale der med fordel kan printes ud af læreren og anvendes i den forudgående undervisning.

Aktiviteter: ​Et besøg på Bølgemarken kan variere afhængigt af vejr og vind, men vil i hovedtræk bestå af følgende typer af aktiviteter:

  • Tur i marken: vi hiver østerslanterner og muslingestrømper op af vandet og taler om bæredygtighed indenfor fødevareproduktion.
  • Østersåbning og tilberedning: eleverne åbner en masse østers og prøver kræfter med forskellig tilberedning.
  • Måltid og samtale: undervejs skal eleverne samtale om madoplevelsen for at få dem til at reflektere over oplevelsen samt egne madvaner og hvilken madkultur de er en del af.

Praktisk
Østerstæmmerne finder sted på Kalvebod Bølge, ud for Mariott Hotel. Vi mødes ved container 7, lige ved siden af kajakhotellet.

Der kan være koldt og blæsende så husk varmt og praktisk tøj, der godt kan tåle at blive beskidt.

Der vil være smagsprøver på østers, men husk alligevel madpakker, særligt hvis forløbet strækker sig over frokost.

Maks. 28 elever og min. 2 lærere (er I flere, så skriv det til os, så prøver vi at finde en løsning).

Tilmelding og kontakt:
Vi tilbyder 2000 kroners tilskud til københavnske folkeskoler igennem aabenskole.kk.dk ellers er prisen 2500 kr.

Lav en bookingforespørgsel her

Vi glæder os til at tage imod jer!

Du kan også se en film fra Østerstæmmerne.

IMG_1111