Idéen om maritime nyttehaver i København blev undfanget i forbindelse med Oyster Trophy Week i 2011 af makkerparret Joachim Hjerl og David Mouritzen. I 2013 blev foreningen Maritime Nyttehaver stiftet, og i 2015 blev foreningen omdannet til en selvejende institution.

Maritime Nyttehaver er sat i verden for at give flere mennesker mulighed for at prøve kræfter med maritim egenproduktion. Tidligere tiders forurenende industrier har forladt vores havne, der nu byder på rent vand og rum til nye fællesskaber.

Maritime Nyttehaver er et bud på anvendelse af de blå arealer i og omkring vores byer til oplevelser for børn og voksne med afsæt i en vigtig fortælling om lokal, bæredygtig fødevareproduktion. Med akvakultur i miniformat er der mulighed for at involvere mennesker i tilblivelsen af deres mad og skabe en større forståelse for havet som spisekammer og økosystem.

Sådan kan du vise din støtte